ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ
/ by /   Uncategorized / 0 comments

Τα τέσσερα χρώματα της μόδας για κουζίνες του 2024

Τάσεις, τάσεις, όλα είναι θέμα οπτικής και όσον αφορά τις κουζίνες, οι χρωματικές τάσεις κάνουν τη διαφορά. Ναι, είναι θέμα χρώματος: τη μια είναι in να έχεις μια πράσινη κουζίνα, την επόμενη να αγαπάς το ροζ. Ποτέ όμως δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικά οδηγούμενες με οποιεσδήποτε αποφάσεις διακόσμησης στο σπίτι μας. Πήγαινε με αυτό που αγαπάς και αισθάνεσαι πως είναι κατάλληλο για το χώρο και το στυλ σου.

Οι τάσεις του εσωτερικού σχεδιασμού  είναι εξαιρετικά βοηθητικές για να σε κατευθύνουν ώστε να επιλέξεις τη σωστή απόχρωση για τον χώρο σου. Πάμε να δούμε λοιπόν τις τάσεις των χρωμάτων που θα κυριαρχήσουν στις κουζίνες το 2024 και ποιες από τις αναγνωρισμένες αποχρώσεις θα αποχαιρετήσουμε μια για πάντα.

1. Το φασκόμηλο είναι το νέο αγαπημένο χρώμα

πρασινη κουζίνα

Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε δει αμέτρητες βαθυπράσινες κουζίνες, και ενώ είναι πολύ δελεαστικές όταν συνδυάζονται με μαρμάρινο πάγκο και χρυσό υλικό, είναι μια εικόνα που πια αποτελεί «ξεπερασμένη».

Το προφανές πράσινο που το αντικαθιστά είναι το πράσινο του φασκόμηλου. Οι πράσινες κουζίνες με φασκόμηλο είναι ονειρεμένοι χώροι, τόσο χλωμοί και σιωπηλοί που είναι σχεδόν ουδέτεροι και τόσο ηρεμιστικοί. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι λάθος επιλέγοντας αυτή την απόχρωση σε μια κουζίνα. Προωθεί μια υγιή, ισορροπημένη νοοτροπία και σε συνδέει με την ύπαιθρο.

2.Το λευκό είναι το νέο αγαπημένο χρώμα

Λευκή κουζίνα

3.Το μπεζ

Μπεζ κουζίνα

4.Το γαλάζιο

Γαλάζια κουζίνα

Η αγάπη για τις μπλε κουζίνες φαινόταν ότι δεν θα τελείωνε ποτέ, αλλά με μια στροφή προς το σχεδιασμό κουζινών που μοιάζει περισσότερο με σαλόνι – πιο απαλές, πιο ήπιες, πιο βιώσιμες – αυτά τα βαθιά τολμηρά χρώματα φεύγουν γρήγορα από τη μόδα. Και διαπιστώνουμε ότι μπορεί να είναι αρκετά δύσκολοι χώροι στο στυλ, καθώς το ναυτικό μπλε πάντα θα κυριαρχεί πραγματικά σε ένα δωμάτιο και δεν προσφέρεται πραγματικά για συνδυασμό με οποιοδήποτε άλλο χρώμα.

Ένα πιο ανοιχτό μπλε, κάτι σιωπηλό, σχεδόν παστέλ, είναι ο τρόπος για να κάνεις  μια μπλε κουζίνα, εάν θέλεις να σχεδιάσεις έναν χώρο που θα αποπνέει πάντα φρεσκάδα και κομψότητα.